May 28, 2019

ARBO ULEI DE NUCA

ULEI DE NUCA PRESAT LA RECE

-250 ml-

“ARBO® – Ulei de nuca presat la rece” este un produs alimentar, ce contine o cantitate semnificativa de acizi grasi polinesaturati intr-o matrice echilibrata si care vine sa regleze nivelul colesterolului bun(HDL) in raport cu cel rau (LDL), conferindu-i uleiului de nuca statutul de aliment functional. Compușii lipofilici din uleiurile presate la rece, protejează membranele neuronale în special la nivelul creierului, stopând apariția afecțiunilor psihice și a disfuncțiilor cognitive . Diminuează riscul afecţiunilor cardiace coronariene şi îmbunătăţeşte circulaţia prin susţinerea elasticităţii arterelor (omega 3 omega 6 si omega 9). Scade colesterolul mult mai rapid şi mai eficient decât uleiul de măsline (cură de 8-10 zile pe lună cu două linguri administrate dimineaţa, pe nemâncate). Produsul este dozat in ambalaje de sticla cu capac cu inel de siguranta si ambalate in cutii de carton ca ambalaj colectiv.

Nucile ca sursă de acizi grași nesaturați, spre deosebire de resursele marine, nu conțin colesterol și au un conținut scăzut în sodiu. Conțin fitosteroli și cantități importante de fosfolipide, fosfatidilcolină, fosfatidilserină și fosfatidiletanolamină care măresc considerabil capacitatea de absorbție și biofolosință a acizilor grași nesaturați și a vitaminelor liposolubile.  Nucile sunt singurele surse care conțin cantități semnificative de  Ω3 și spre deosebire de migdale și arahide nu determină creșterea în greutate când se ingerează. Reduc semnificativ colesterolul.

Efectul antioxidant este potențat de conținutul înalt în tocoferoli, respectiv 10-20 mg/kg alfa-tocoferol, 203-410 mg/kg gama-tocoferol și 46-60 mg/kg delta-tocoferol. În fitoterapie, uleiul de nucă este perceput ca având cel mai mare impact în inhibarea inflamațiilor cu efecte de relaxare și minimizare a disfuncțiilor cauzate de influența stresantă a poluanților ambientali.

Conform determinărilor analitice valorile medii ale compușilor lipofilci din uleiul de nucă autohton presat la rece se prezintă astfel:

Conţinut:

Nutrient: Cantitate medie 100g produs:
Energie 884 kcal
Energie 3699 kj
Total lipide (grasimi) 100 g
Colina (total) 0,4 mg
Vitamina E (Alfa-Tocoferol) 0,4 mg
Vitamina K (filoquinona) 15 mcg
Acizi grasi, total saturati 9,1 g
Acizi grasi saturati 16:0 7 g
Acizi grasi saturati 18:0 2 g
Acizi grasi, total mononesaturati 22,8 g
Acizi grasi mononesaturati 16:1 nediferentiati 0,1 g
Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati 22,2 g
Acizi grasi mononesaturati 20:1 0,4 g
Acizi grasi, total polinesaturati 63,3 g
Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati 52,9 g
Acizi grasi polinesaturati 18:3 nediferentiati 10,4 g
Fitosteroli 176 mg
Vitamina E (a,g,d-tocoferoli) 34,09 mg

Mod de pastrare:

A se pastra in ambalajul original la temperaturi de 5÷250C, ferit de surse de caldura si de lumina excesiva.

Lot:

A se consuma de preferinta inainte de : data inscrisa pe ambalaj

Producãtor:

S.C. ARBO BIOSISTEM SRL

Str. Opanez,nr.36-38 E,sector 2,Bucuresti